Färjestadens GoIF logo
Färjestadens GoIF
Fotboll

Säker och Trygg

7     Olycksfall/akut insjuknande     

Hygienregler
Hygien A och O när vi hanterar och lagar mat. 
🌭🍔🥩🍰🍧🍦🥤🧃
 
 
Din egen hygien
  • Sätt upp långt hår
  • Använd förkläde
  • Efter toalettbesök - tvätta och sprita händerna - torka med pappershandduk.
    • Har du långa naglar eller smycken ska du vara extra noggrann.
  • Har du ett sår?
    • Använd plåster
    • Använd även engångshandskar - byt handskar om du byter aktivitet eller tar i något du misstänker är smutsigt (dvs när du annars skulle tvättat händerna)
 
Hantering av mat/livsmedel (gäller främst vid tillagning och servering av hamburgare och dess tillbehör - tex vid cuper)
  • Se till att
    • kall mat lagras ordentligt kallt (högst +8°C) 
    • mat som varmhålls är ordentligt varm (över +60°C).
  • Om du grillar hamburgare
    • se till att burgarna blir genomstekta
    • tina inte upp mer än ni hinner grilla
    • blanda inte råa och grillande hamburgare - detta gäller även uppläggningsfat
  • Håll rent och snyggt (följ rutinerna som finns i kiosken)
    • rensa undan allt som inte ska användas så du har rena ytor
      • torka arbetsytor ofta
    • skärbrädan diskar du med hett vatten och diskmedel eller i diskmaskinen - var extra uppmärksam när du hanterar rått kött
    • knivar diskas förhand med hett vatten
Servering
  • i våra hambrugertält  - ska vi inte ställa fram mer än vad som går åt på en timme.
  • använd serveringsbestick som inte ramlar ned i maten
Våra sponsorer